Tervetuloa vastasyntyneen blogini pariin; sen aloittaminen on kytenyt mielessäni enemmän tai vähemmän aktiivisesti parin vuoden ajan. Juridiikkaan ja asiakaskokemukseen liittyvistä ilmiöistä lukiessani ja kuullessani huomaan yhä useammin ajattelevani, että haluaisin lausua asiasta jossain kanavassa. Twitter yksinään ei tunnu riittävältä sisältörajoitteidensa vuoksi ja Facebook on enemmän henkilökohtainen kanava, joten blogin perustaminen alkoi tuntua oikealta ratkaisulta.
Suomessa juristiblogien määrä on vielä kovin pieni. Olen kysynyt muutamissa viiteryhmissä kiinnostusta juridiikka-aiheista blogia kohtaan ja vastaanotto on ollut kovin (=yllättävän!) myönteinen. Tuumasta toimeen siis ja ensimmäinen teksti eetteriin.
Ajatuksenani on blogata pääasiassa seuraavista juridiikan teemoista: myyntiin ja markkinointiin liittyvä juridiikka, henkilötietojen käsittelyyn ja kaikenlaiseen muuhunkin tietosuojaan liittyvä juridiikka, sosiaalisen median juridiikka, bloggaamisen juridiikkaa, verkkokauppaan, muuhun kaupankäyntiin ja kuluttajansuojaan liittyvä juridiikka sekä tekijänoikeuksiin ja tavaramerkkeihin liittyvä juridiikka.
Toinen aihe, johon liittyen tunnistan sisäisen palon päästä kirjoittamaan, on asiakaskokemus ylipäänsä – muutoinkin kuin juridiikan näkökulmasta. Olen vakuuttunut siitä, että eräs menestyvän yritystoiminnan kulmakivistä on asiakaskokemuksen merkityksen aito tunnistaminen. Koen suurta, usein konkreettista tuskaa huomatessani, miten asiakaskokemuksen tuottamisessa mennään niin usein pieleen, vaikka jo pienillä parannuksilla lopputulos olisi aivan erilainen. Käytän paljon erilaisia palveluja Suomessa, ulkomailla matkustaessani sekä digitaalisissa ympäristöissä ja uskon, että vuosia kestänyt kiinnostukseni asiakaskokemukseen on synnyttänyt ajatuksia, joista blogini lukijat voivat saada ideoita ja keskusteltavaa.
Ammatiltani olen asianajaja, ja teen asianajotyötä täysipäiväisesti. Ammattini asettaa tiettyjä rajoitteita blogiaiheilleni, blogitekstieni sisällölle sekä lukijakeskusteluihin osallistumiselle. Asianajajana minua sitoo sekä työssä että vapaa-ajalla mm. laki asianajajista sekä Suomen Asianajajaliiton hyvä asianajajatapa. Bloggarina eteeni tulee varmasti tilanteita, joissa mieleni tekisi kirjoittaa jostain ajankohtaisesta aiheesta tai mediassa näkyvästä oikeusjutusta, mutta minun on pidättäydyttävä kirjoittamisesta noudattaakseni asianajajaa sitovaa sääntelyä. Toivon lukijoiden ymmärtävän erityisesti mahdollisten keskustelujen osalta, etten aina voi vastata esitettyihin kysymyksiin tavalla, jota lukija kenties toivoo.
Tänään 23.2.2016 on hyvä päivä julkaista blogini, kun aamulla sain käteeni vuoden 2016 version Markkinointijuridiikka -teoksesta. Tämä on jo 7. versio kirjastamme, jonka ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2010. Teos on valtaosalta kirjoittamani; pitkäaikainen kollegani, IPR-alan tunnustettu konkari Petteri Häkkänen on kirjoittanut osia kirjan immateriaalioikeuksia koskevaan lukuun.
Näillä ensimmäisillä sanoilla toivotan Sinut tervetulleeksi blogini pariin ja pyrin olemaan blogin lukemiseen käyttämäsi ajan arvoinen!
Loppuun vielä kahdet kiitokset. Ensin ystävälleni, yrittäjä Jutta Kuurelle, jonka ottamilla kuvilla visualisoin blogini alkumetrit. Kuvauspaikkana toimi Jutan Taiga Colors –liike Helsingin Unioninkadulla. Olen iloinen saatuani nauttia kuvaushetkellä Borneon ja Suomen värimaailmasta Jutan upeiden uniikkituotteiden keskellä – hänen innoittamanaan matkustin aikanaan Borneoon paikan päälle kokemaan sademetsän ihmeitä!
Toiseksi kiitokset ystävälleni Rami Melingille ja hänen kollegoilleen markkinointiviestintäalan palvelemiseen keskittyvässä digitoimisto Into-Digitalissa. Ilman heidän apuaan blogin avaaminen olisi kestänyt vielä pidempään, sillä omat hyvin rajalliset taitoni WordPressin kanssa eivät riittäneet kaikkien teknisten yksityiskohtien toteuttamiseen. Päätin, että avaan nyt blogini ensimmäisen version ja alan tuottaa siihen sisältöä, ja taitojen karttuessa kehitän lisää blogin toiminnallisia ja visuaalisia ominaisuuksia.