Elina enkelisijoittajana

Työllistämiseen ja kasvuun haluan vaikuttaa myös rahoittajan ja aktiivisen neuvonantajan roolissa. Vuonna 2016 tein ensimmäisen enkelisijoitukseni, ja ”se oli menoa”.

Ideologia

Neuvoessani yli 20 vuoden ajan juristina ja luottamustoimissa kasvuyhtiöitä on kasvanut halu olla avuksi myös muutoin.


Enkelisijoittajana ja FiBAN:n jäsenenä sitoudun yrityksiin mukaan turvaamaan kasvun mahdollisuuksia ja kiihdyttämään ihmisten työllistämistä ja uuden oppimista. Sijoitukset teen sijoitusyhtiöni kautta. 


Teen runsaasti pro bono -työtä startup-yrittäjiin sekä enkelisijoittamiseen liittyen, mm. esiintymällä aktiivisesti FiBAN:n tapahtumissa, toimimalla tuomarina erilaisissa pitch-kilpailuissa sekä kouluttamalla startup-yrittäjiä mm. pitch deck -esitysten laadinnasta sekä rahoitusneuvotteluista. 


Työskentelen suomalaisen enkelisijoittamisen vahvistamiseksi FiBAN:n hallituksessa, mihin minut valittiin yhdistyksen kokouksessa vaaleilla syksyllä 2021. Vuoden 2023 alusta olen toiminut hallituksen varapuheenjohtajana, puheenjohtajamme Kim Väisäsen tukena.

Sijoitusideologiani enkelinä on pitkäjänteinen, pikavoittoja tavoittelematon yhteinen matka.

 

Kiinnostukseni saa syttymään erityisesti kansainvälistymiseen nopeasti tähtäävät liiketoimintaideat, joissa on skaalautumisen mahdollisuus sisäänrakennettuna.

Tämänhetkisiä enkelisijoituskohteitani: