Asiakaskokemus, osa 5: Suurella sydämellä, Anssi Kela

Hyvä Anssi

kirjoitan tämän avoimen kirjeen blogissani Sinulle kaksi päivää Helsingin Savoy-teatterissa pitämäsi konserttisalikiertueillan jälkeen. Blogini käsittelee juridiikkaa ja asiakaskokemusta. Heti konsertin jälkeen minulle tuli vahva tunne, että haluan jakaa asiakkaana saamani kokemuksen Sinusta ja musiikistasi.

Olin ennen antifanisi. En dissannut musiikkiasi, mutta suhtauduin siihen hyvin välinpitämättömästi. Kaikki muuttui, kun seurasin sinua Nelosen Vain elämää –sarjassa. Se musikaalisuus, verbaalinen lahjakkuus, lämminhenkisyys ja huikea huumori. Huomasin vaunu- ja hiihtolenkeillä kuuntelevani toistuvasti Sinun musiikkiasi. Aloin seurata artistielämääsi Facebook-päivitystesi kautta. Kun tieto konserttisalikiertueesta julkaistiin, ostin lipun heti.

Torstai-illan konsertissa kiteytyi jotain sellaista, mitä harvoin tapahtuu. Esiintuomasi kiitollisuuden aitous, kun kerroit nauttivasi täydellä sydämellä uudelleensyntyneestä suosiostasi. Tapa, jolla esittelit heti konsertin alussa bändisi jäsenet, jotta me yleisössä tiedämme ”kenen kanssa olemme tekemisissä”. Kiinnostavat tarinat siitä, miten luot biisejäsi (saitteko myytyä ne poranterät Liettuassa?). Keikan päätteeksi kerroit käyväsi pyyhkimässä hikeä otsalta ja vaihtamassa jotain vähän vähemmän haisevaa päälle, ennen kuin siirryt ”palvelukseenne erilaisten myyntiartikkeleiden luokse”.

Vain elämää ja konserttisalikiertueesi ovat osoittaneet jälleen, että asiakaskokemuksen luomisessa on hyvin vahvasti kyse ihmisten välisestä kommunikaatiosta ja tunteiden synnyttämisestä. Olen käynyt elämäni aikana sadoissa konserteissa. Mieleenpainuvimipia ovat juuri ne, jossa artistin aitous tunkeutuu lavalta aina piippuhyllyn takariviin ja sinne ”portaiden alapuolelle jorausjengiin”, kuten torstaina Savoyssa. Sinä onnistuit siinä erinomaisesti.

Anssi Kela Helsingin Savoy-teatterissa 21.4.2016 (kuva: Elina Koivumäki)

Kautta illan toit esiin sitä, kuinka olet paikalla tuottamassa yleisölle mielihyvää, yleisön palvelijana. Esitit kainon toiveen, että yleisö palaisi myös puoliajan jälkeen takaisin saliin. Ei muuten näkynyt tyhjiä penkkejä.

Onnistunut asiakaskokemus sitouttaa. Haluan entistä enemmän tutustua musiikkiisi ja lyriikoihisi, sekä hulvattomaan persoonaasi (”Kelastinen!” ”Melastinen!”). Haluan koko maailman tietävän, millainen lahjakkuus on Anssi Kela. Haluan muidenkin antifanien antavan Sinulle mahdollisuuden.

Kiitos tuotantoyhtiö Broadcastersille loistavasta castingistä Vain elämää –sarjassa sekä Nelonen Medialle ohjelman esittämisestä. Kiitos konserttisalikiertueen taitaville ääni- ja valoammattilaisille, sekä bändillesi. Suurin kiitos kuitenkin Sinulle, Anssi.

Fanisi Elina

P.S. Minua kutsutaan laulavaksi lakinaiseksi ja kelailin keikkasi jälkeen, miten huippua olisi joskus päästä kanssasi vaikka karaokebaariin laulamaan. Sitä kelpaisi muistella 2080-luvulla.

Liity sähköpostiyhteisööni

Liittymällä sähköpostiyhteisööni saat:

  • ilmoituksen uusista blogijulkaisuista
  • kutsuja tapahtumiin
  • silloin tällöin muita osaamisalueisiini (juridiikka, asiakaskokemus, yrittäminen) liittyviä infoviestejä