Elina startup-yrittäjänä

Ison asianajotoimiston osakkuuden sekä täysin omien yrityksieni yrittäjyyden rinnalla olen nähnyt startup-yrittämisen arjen.

Kesällä 2018 sai alkunsa startup-yritys Growpolis, jonka yksi kolmesta perustajaosakkaasta olin, loppuvuoteen 2021 saakka.

Kasvuyhtiöiden neuvonantajan ja sijoittajan roolista oli luonteva ja kiinnostava lähteä myös ”kädet savessa” luomaan uutta liiketoimintaa, vaikkei meistä tullut Suomeen seuraavaa yksisarvista.

Mistä oli kyse?

Growpolis yksinkertaisti uusien yritysten kasvupolun. Loimme yhden luukun -periaatteella toimineen yhteisön ja kauppapaikan yritysten tarvitsemille B2B-palveluille, kuten juridiikalle, taloushallinnolle, IPR-suojauksille ja pitchaus-valmennuksille.

 

Kasvuyhtiöiden innovaattorit voivat optimoida ajankäyttönsä siihen, miksi yhtiönsä perustivat eli tuotteensa ja palvelunsa kehittämiseen. Growpoliksen kokoama palveluntarjoajaverkosto hoiti kaiken ydintoimintaa tukevan palvelutuotannon, ennakoitavin kustannuksin ja uudenlaisella datan keruu- ja analysointitavalla.

Mitä opin startup-yrittäjänä?

Paljon! Vaikka lopulta panimme ns. “pillit pussiin” yhteisen yrityksemme osalta, en vaihtaisi kolmea startup-yrittäjävuotta pois. 

 

Uskon olevani entistä parempi sekä yrittäjänä, enkelisijoittajana, mentorina, juristina että liiketoiminnan muuna neuvonantajana hallitus- ja muissa rooleissa. 

 

Opin roppakaupalla mm. tuotekehityksestä, ohjelmistokehityksestä, MVP-tuotteen määrittämisestä, myynnistä, markkinoinnista, yhteisöajattelusta sekä asiakastarpeiden tunnistamisesta ja huomioon ottamisesta. 

 

 

Enkelisijoittajan ja juristin roolissa olen huomannut näiden oppieni olevan arvokkaita, osaan arvioida aloittavia yrityksiä ja niiden suunnitelmia entistä paremmin. 

Kiinnostuitko startup-yrittämisestä ja sen rahoittamisesta? Tervetuloa mukaan FiBAN-toimintaan, missä olen aktiivinen jäsen sekä hallituksen jäsen: